reduir font ampliar font

català


                 

   

29
JUN 2012

La Generalitat distribueix 90.000 tríptics i 5.000 cartells de la campanya "Digues no" contra el top manta als municipis costaners de Tarragona

La campanya, que porta com a missatge ‘Digues no’, adverteix els ciutadans i turistes d’aquesta pràctica de venda no autoritzada, i informa dels efectes negatius de la venda il·legal en el conjunt de l’economia catalana.


Ajuntament d’Amposta (Comerç, Joventut i PAO) > COMERÇ > La Generalitat distribueix 90.000 tríptics i 5.000 cartells de la campanya "Digues no" contra el top manta als municipis costaners de TarragonaLa campanya, que porta com a missatge ‘Digues no’, adverteix els ciutadans i turistes d’aquesta pràctica de venda no autoritzada, i informa dels efectes negatius de la venda il·legal en el conjunt de l’economia catalana. La publicitat s’ha repartit als municipis costaners:  Cambrils, Salou, Tarragona, Vila-seca, Calafell, el Vendrell, Cunit, Mont-roig del Camp, Vandellòs-L’Hospitalet i Torredembarra. És en aquests llocs on l’afluència turística fa que s’incrementi el nombre de venedors del top manta en aquesta època, sobretot en els seus passeigs marítims.

El delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, adverteix que “comprar qualsevol producte al top manta no aporta res positiu al conjunt de la societat. Es una competència deslleial al comerç local, aquell que contribueix amb els seus impostos a mantenir l´estat del benestar. Aquesta campanya és un esforç més per canviar la percepció que tenim del fenomen: comprar no es un acte de beneficència, sinó que es col·laborar en una clara il·legalitat”. Nin també ha volgut remarcar la necessitat de sensibilitzar la població del perill que suposa comprar aquest tipus de productes: “Posem per cas que adquirim unes ulleres de sol. Quan  ho fem en una òptica demanem la garantia per poder reclamar en cas que estiguin defectuoses o no siguin segures. Si les comprem al top manta estem posant en risc la nostra salut, no sabem quin grau de protecció tenen aquestes ulleres i no tenim cap justificant ni garantia per reclamar”.

El delegat també ha volgut recordar que la Llei de Promoció de l’Activitat Econòmica estableix la possibilitat de sancionar tant als venedors com als compradors d’aquests productes i serveis. La campanya ‘Digues no’ compta amb l’acció coordinada de les Direccions Generals de Comerç i  de la Policia. Des de Comerç també es dóna suport a la campanya de sensibilització –de format presencial– impulsada per la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) ‘Estirem de la Manta’.

Els tríptics i els cartells estan editats en sis idiomes, A part del català i castellà, les recomanacions es troben en anglès, francès, alemany i italià per tal d’arribar el missatge també a bona part dels turistes que venen a passar les seves vacances als municipis de la costa. La campanya informativa adverteix dels efectes negatius de la venda il·legal per a la societat i s’expliquen els motius pels quals cal evitar l’adquisició d’aquests productes i serveis: risc per a la salut i la seguretat de les persones, vulneració dels drets dels treballadors, perjudicis per a la indústria i el comerç, frau hisendes públiques o una  ocupació no autoritzada de l’espai públic.

Més informació a Gencat.cat

 Servei Català d´Ocupació Ministerio de Empleo y Seguridad Social Unió Europea. Fons social europeu

Aquest projecte està subvencionat pel SOC, el Ministeri d´Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, d´acord amb el Programa d´Experiència Professional per a l´ocupació juvenil a Catalunya «Joves per l’ocupació», regulat per l´Ordre EMO/293/2012 i modificada per l´ordre EMO/270/2013.


Ajuntament d’Amposta (Comerç, Joventut i PAO) · Pl. de l´Ajuntament, 6, 3a planta · 43870 Amposta
ajuntament@amposta.cat | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies