reduir font ampliar font

català


                 

   

18
GEN 2012

Nota de premsa de la Regidoria de Comerç:

CARREFOUR DESCOMPTA L’IVA ALS MAJORS DE 65 ANYS
Nota informativa emesa per Carrefour

Centros Comerciales Carrefour descomptarà l’IVA de les compres que realitzin els majors de 65 anys en productes de carnisseria, peixateria, fruiteria, forn de pa, xarcuteria, pastisseria, plats preparats, ous, verdures, hortalisses i formatges.

Aquests productes representen el 65% de les compres d’alimentació que realitzen els majors de 65 anys, tenen un IVA del 4% o del 8% i són, a més, d’ús diari.

El pla, anomenat Pla 65+, s’aplica sobre més de 4.000 productes, dels quals un 82% procedeixen de l’agricultura i la ramaderia regional i local espanyola.

Els proveïdors dels productes del Pla 65+ són, en un 86%, pimes espanyoles, amb la qual cosa, la companyia de distribució potencia de forma paral∙lela la compra de productes locals, regionals i nacionals.

La mesura s’implanta a tots els establiments de la cadena: hipermercats Carrefour, Carrefour Planet, supermercats Carrefour Market, Carrefour Express i comerç electrònic Carrefour.

A les Canàries s’aplica un descompte equivalent a l’IVA de la península. L’entrada en vigor de la mesura és immediata.

Aquest descompte de l’IVA dels productes indicats als majors de 65 anys és directe i es produeix en el mateix acte de compra. A més, és compatible amb qualsevol oferta o promoció o amb el descompte de l’1% aplicat en fer servir la targeta Carrefour Pass Visa. Carrefour assumeix el cost de la mesura

L’objectiu de la iniciativa és ajudar a l’economia d’aquest col∙lectiu, el més vulnerable i nombrós.

Els majors de 65 anys sumen a Espanya 7,9 milions i representen el 16,9% de la població. Segons l’INE, el Ministeri de Treball i l’Imserso, el 86% dels majors de 65 anys rep una pensió (la pensió mitjana és de 810 euros i la mínima, de 347 euros).

Carrefour assumirà el cost de la iniciativa per a aquest col∙lectiu com un esforç empresarial. Famílies senceres tenen algun membre en situació d’atur i subsisteixen amb la pensió dels majors de 65 anys.


 Servei Català d´Ocupació Ministerio de Empleo y Seguridad Social Unió Europea. Fons social europeu

Aquest projecte està subvencionat pel SOC, el Ministeri d´Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, d´acord amb el Programa d´Experiència Professional per a l´ocupació juvenil a Catalunya «Joves per l’ocupació», regulat per l´Ordre EMO/293/2012 i modificada per l´ordre EMO/270/2013.


Ajuntament d’Amposta (Comerç, Joventut i PAO) · Pl. de l´Ajuntament, 6, 3a planta · 43870 Amposta
ajuntament@amposta.cat | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies