reduir font ampliar font

català


                 

   

L´Ajuntament d´Amposta dona formació i orientació als joves aturats del municipi

L´Ajuntament d´Amposta ha engegat un nou projecte per formar i orientar els joves de la ciutat que estan en situació d´atur i que no han finalitzat els estudis. El projecte s´inclou dins el programa SUMA´T de la Generalitat de Catalunya, que combina accions d´orientació i formació.

La iniciativa es posa en marxa en un moment en que l´atur juvenil a Catalunya és del 48,8%. D´aquesta manera, des de l´ajuntament es dóna una resposta adequada i immediata a aquests joves que es troben en risc d´exclusió social.

El programa va dirigit a nois i noies, d´entre 18 i 24 anys, que no hagin assolit l´Educació Secundària Obligatòria i que es trobin en situació d´atur.

Des d´una perspectiva totalment transversal, es pretén dotar a aquests joves de les eines i aptituds adequades per tal de facilitar el seu retorn al mercat laboral, desenvolupant una acció integrada que inclogui, entre altres aspectes, orientació, assessorament, formació i pràctiques a les empreses, aconseguint augmentar d´aquesta manera la seva qualificació professional i, per tant, facilitant la seva inserció laboral.

El projecte té un pressupost total de 210.000 euros que serveixen per donar formació en competències bàsiques com habilitats socials, aprendre a aprendre, lingüística, motivació, assertivitat i recerca de feina activa.

Ajuntament d´Amposta > informació oficial > L´Ajuntament d´Amposta dona formació i orientació als joves aturats del municipi  (nota de premsa)A més d´aquesta formació bàsica, els joves iniciaran la formació professionalitzadora en algunes de les empreses punteres de la comarca i es matricularan a l´IOC (Institut Obert de Catalunya) per tal de finalitzar l´Educació Secundària Obligatòria. A la finalització del programa, aquests joves tindran la possibilitat de gaudir d´un contracte de formació de 6 mesos de durada en l´empresa on hagin realitzat la formació, o en altres vinculades i relacionades amb el seu sector.

Tal com ha explicat la tècnic que es fa càrrec del programa, Amanda Auxachs, "un dels fets més rellevants que ha posat sobre la taula la crisi econòmica i financera durant aquests tres últims anys, és la gran vulnerabilitat d´aquest col•lectiu". Mentre que al tercer trimestre de 2010, la taxa d´atur general a Catalunya estava en un 17,1 %, la taxa d´atur entre les persones joves sense estudis secundaris rondava el 48,8 %.

"Parlem de joves que en el seu moment abandonaren la formació cridats per la voràgine d´un mercat laboral en contínua expansió i que han estat els primers en ser-ne expulsats, quedant en una posició molt vulnerable."

Ajuntament d´Amposta > informació oficial > L´Ajuntament d´Amposta dona formació i orientació als joves aturats del municipi  (nota de premsa)La responsable del programa ha explicat que "tot i que l´imaginari col•lectiu percep aquests nois i noies com a persones consentides i malcriades que no volen fer res i que es troben molt còmodes amb la seva situació, el dia a dia ens mostra una realitat molt més crua i preocupant", en la majoria dels casos es tracta de nois amb greus dificultats d´aprenentatge i que han "circulat" per tota l´educació reglada sense que ningú donés un crit d´alerta. Són joves amb una percepció molt negativa de les seves pròpies capacitats i amb una autoestima molt baixa, Auxachs ha acabat afirmant que "la realitat està molt apartada i llunyana dels ni-ni donats a conèixer per alguns, més que discutibles, programes televisius".

 Servei Català d´Ocupació Ministerio de Empleo y Seguridad Social Unió Europea. Fons social europeu

Aquest projecte està subvencionat pel SOC, el Ministeri d´Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, d´acord amb el Programa d´Experiència Professional per a l´ocupació juvenil a Catalunya «Joves per l’ocupació», regulat per l´Ordre EMO/293/2012 i modificada per l´ordre EMO/270/2013.


Ajuntament d’Amposta (Comerç, Joventut i PAO) · Pl. de l´Ajuntament, 6, 3a planta · 43870 Amposta
ajuntament@amposta.cat | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies