reduir font ampliar font

català


                 

   

NOTA DE PREMSA "PROGRAMA SUMA´T"

L’Ajuntament d’Amposta a través de l’Àrea de Promoció Econòmica donarà formació i orientació als NI-NI del municipi.

L’Ajuntament d’Amposta a través de l’Àrea de Promoció Econòmica donarà formació i orientació als NI-NI del municipi.

 

  • Aquest projecte s’inclou dins el programa SUMA’T  de la Generalitat de Catalunya, que combina accions d´orientació i formació als joves desocupats i facilita la seva inserció laboral a les empreses.
  • Els joves participants faran pràctiques a empreses punteres de la comarca i s’hauran de matricular a l’Escola d’adults per finalitzar els estudis secundaris.
  • La iniciativa es posa en marxa en un moment en que l’atur juvenil a Catalunya és del 48,8%.

 

Amposta, 10 de maig de 2011.  L’Ajuntament d’Amposta a través de l’Àrea de Promoció Econòmica, ha decidit donar una resposta adequada i immediata a aquests joves que es troben en risc d’exclusió social, per aquest motiu, s’ha adherit al Programa SUMA’T, de la Generalitat de Catalunya.

Aquest programa, pioner i innovador, va dirigit a nois i noies, que tinguin una edat compresa entre els 18 i 24 anys, que no hagin assolit l’Educació Secundària Obligatòria i que es trobin en situació d’atur.

Des d’una perspectiva totalment transversal, es pretén dotar a aquests joves les eines i aptituds adequades per tal de facilitar el seu retorn al mercat laboral, desenvolupant una acció integrada que inclogui, entre altres aspectes, orientació, assessorament, formació i pràctiques a les empreses, aconseguint augmentar d’aquesta manera la seva qualificació professional i, per tant, la seva inserció laboral.

Amb un pressupost de 210.000 euros, dues tècniques contractades des de l’Ajuntament i a través de l’Àrea de Promoció Econòmica, seran les encarregades de realitzar la formació en competències bàsiques (habilitats socials, aprendre a aprendre, lingüística, motivació, assertivitat, recerca de feina activa, etc.), sense deixar de banda l’assessorament, tutorització i seguiment constant d’aquests participants. A més a més d’aquesta formació bàsica, els joves iniciaran la formació professionalitzadora en algunes de les empreses punteres de la comarca i es matricularan a l’Escola d’Adults per tal de finalitzar l’Educació Secundària Obligatòria. A la finalització del programa, aquests joves tindran la possibilitat de gaudir d’un contracte en pràctiques de 6 mesos de duració en l’empresa on hagin realitzat la formació.

Des d’aquest programa, juntament amb altres impulsats des de l’Àrea de Promoció Econòmica, com poden ser les Cases d’Oficis, els P.Q.P.I, l’Aula Activa, els IPIs (Itineraris Personals d’Inserció), etc., es pretén, a través del treball i la responsabilització dels propis usuaris, generar feina i ocupació al municipi.

Un dels fets més rellevants que ha posat sobre la taula la crisi econòmica i financera durant aquests tres últims anys, és la gran vulnerabilitat d’aquest col·lectiu. Mentre que al tercer trimestre de 2010, la taxa d’atur general a Catalunya estava en un 17,1 %, la taxa d’atur entre les persones joves sense estudis secundaris rondava el 48,8 %.

Parlem de joves que en el seu moment abandonaren la formació cridats per la voràgine d’un mercat laboral en continua expansió i que han estat els primers en ser-ne expulsats, quedant en una posició molt vulnerable.

Tot i que l’imaginari col·lectiu percep aquests nois i noies com a persones consentides i malcriades que no volen fer res i que es troben molt còmodes amb la seva situació, el dia a dia ens mostra una realitat molt més crua i preocupant: nois amb greus dificultats d’aprenentatge i que han “circulat” per tota l’educació reglada sense que ningú donés un crit d’alerta; nois amb una percepció molt negativa de les seves pròpies capacitats i amb una autoestima molt baixa; nois provinents de nuclis amb una certa desestructuració i que n’han patit les conseqüències; nois amb molts d’anys de residència al nostre país i que han estat escolaritzats, però que no presenten cap comprensió del català; etc., realitat molt apartada i llunyana dels ni-ni donats a conèixer per alguns, més que discutibles, programes televisius.

 ·          Àrea  de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Amposta.

Aquest departament ha establert un sistema de gestió de la qualitat basat en la norma ISO 9001:2000 per tal de consolidar un sistema de gestió de l’empresa que permeti assegurar la satisfacció dels seus clients i millorar contínuament la prestació dels serveis que ofereix.

Aquest sistema s’aplica a:

  • Desenvolupament de polítiques actives d’ocupació (Escoles Tallers, Tallers d’Ocupació, Plans de Transició al Treball, Plans d’ocupació).
  • Programes de suport als emprenedors.
  • Gestió d’edificis municipals.
  • Desenvolupament de cursos de formació ocupacional per aturats
  • Prestació de serveis turisme: gestió de l’oficina de turisme, activitats promocionals del turisme i explotació dels serveis de temporada a les platges del terme municipal d’Amposta.
  • Prestació de serveis per a la indústria local: promoció del teixit industrial i senyalització d’empreses implantades a polígons industrials.
  • Prestació de serveis al comerç: sol·licitud d’ajuts per gestió urbanística i mobilitat i activitats promocionals de comerç.


Més informació referent al programa Suma´t

Data publicació: 10/05/2011

 Servei Català d´Ocupació Ministerio de Empleo y Seguridad Social Unió Europea. Fons social europeu

Aquest projecte està subvencionat pel SOC, el Ministeri d´Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, d´acord amb el Programa d´Experiència Professional per a l´ocupació juvenil a Catalunya «Joves per l’ocupació», regulat per l´Ordre EMO/293/2012 i modificada per l´ordre EMO/270/2013.


Ajuntament d’Amposta (Comerç, Joventut i PAO) · Pl. de l´Ajuntament, 6, 3a planta · 43870 Amposta
ajuntament@amposta.cat | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies