reduir font ampliar font

català


                 

   

NOTA DE PREMSA: Xerrada: "Formació, La millor Herència, el millor actiu"

El dia 13 d’abril el Sr. Antoni Abad Pous, president de la Patronal Cecot, va realitzar una xerrada al Casal, destinada a pares i fills, professors i administració

La importància de la formació dins el context econòmic actual.

 

  • “Formació: la millor herència, el millor actiu”. És amb aquesta afirmació tan contundent, que el 13 d’abril el Sr. Antoni Abad Pous, president de la Patronal Cecot, va realitzar una xerrada al Casal, destinada a pares i fills, professors i administració.

 

Des del seu particular i privilegiat observatori, el Sr. Abad feu una crítica a l’educació rebuda pels nostres joves, tant des de les seves famílies com des dels centres escolars.

En els últims anys, el fracàs i l’abandonament escolar ha anat creixent i generant una bossa de joves sense cap tipus de formació. Situació que no solament afecta a la seva vida en particular, sinó també a tota la societat en conjunt.

És dins d’aquest context que el Sr. Abad fa una crida a la formació i a la cultura de l’esforç tant arrelada a la societat catalana i tant qüestionada des d’algunes vessants pedagògiques.

Ens va presentar unes dades esfereïdores sobre la formació a Espanya, en comparativa amb altres països que sempre han estat un model i referent a nivell d’industrialització i progrés. Mentre que a Japó ens trobem amb un 0% de població fins als 65 anys que no tingui algun estudi post-obligatori, i a Estats Units amb un 20%, aquest percentatge s’incrementa en el cas espanyol fins al 40%.

Per tal de poder sortir d’aquesta important crisi econòmica, és del tot necessari tenir als professionals més preparats que mai, i tal i com recalcava el Sr. Abad, les situacions de crisi també es poden llegir en clau d’oportunitats. Tenim l’ocasió de canviar la trajectòria que havia agafat l’educació i la formació aquests darrers anys en el nostre país i no la podem desaprofitar.

A la finalització de la xerrada, i des de l’Àrea de Promoció Econòmica es van atorgar els certificats dels cursos del Programa Inicia 2010, que s’emmarquen  dins d’aquesta cultura de l’esforç i la formació i que potencien i ajuden a la creació de nous negocis a la nostra ciutat.

Ajuntament d’Amposta (Comerç, Joventut i PAO) > ARXIU NOTÍCIES > NOTA DE PREMSA: Xerrada: "Formació, La millor Herència, el millor actiu"

Data publicació: 06/05/2011

 

 Servei Català d´Ocupació Ministerio de Empleo y Seguridad Social Unió Europea. Fons social europeu

Aquest projecte està subvencionat pel SOC, el Ministeri d´Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, d´acord amb el Programa d´Experiència Professional per a l´ocupació juvenil a Catalunya «Joves per l’ocupació», regulat per l´Ordre EMO/293/2012 i modificada per l´ordre EMO/270/2013.


Ajuntament d’Amposta (Comerç, Joventut i PAO) · Pl. de l´Ajuntament, 6, 3a planta · 43870 Amposta
ajuntament@amposta.cat | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies