reduir font ampliar font

català


                 

   

CREU ROJA AMPOSTA COMMEMORA EL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE ENVERS LES DONES

Creu Roja Joventut d’Amposta ha instal·lat una parada al passeig Canal de la capital del Montsià per concienciar a la ciutadania sobre la violència de gènere coincidint que avui 25 de novembre se celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere envers les Dones.

Durant el que portem de l’any 2009 a Catalunya han mort 9 dones a mans de les seves parelles o exparelles i en el conjunt de tot l’estat espanyol el nombre de dones mortes ha estat de 57, una xifra esgarrifosa perquè suposa que cada setmana hi ha una mort violenta. Tot i que cada cop s’adapten més mesures per evitar que els maltractadors s’apropin a les seves víctimes i inclús s’estudia la possibilitat de l’especialització dels jutges que tracten amb casos de violència de gènere, encara queda molta feina a fer.
 
Per aquest motiu els voluntaris de Creu Roja Joventut Amposta han volgut col·laborar amb aquesta jornada instal·lant la carpa on han repartit díptics i altre tipus d’informació amb la finalitat de fer arribar a la ciutadania que cal enfrontar-se a les causes que generen la violència de gènere, així com que cal treballar per erradicar la driscriminació i sobretot canviar les mentalitats que la perpetuen.
 
El Dia Internacional contra la Violència de Gènere envers les Dones va ser aprovat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 17 de desembre de 1999 i des de llavors cada cop són més les ciutats que convoquen actes cada 25 de novembre. De fet, durant tot el dia d’avui estan previstos actes institucionals, concentracions, lectures de manifestos, xerrades, etc. en la majoria de ciutats de Catalunya i de la resta d’Espanya.


Data de publicació: 25/11/2010

 Servei Català d´Ocupació Ministerio de Empleo y Seguridad Social Unió Europea. Fons social europeu

Aquest projecte està subvencionat pel SOC, el Ministeri d´Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, d´acord amb el Programa d´Experiència Professional per a l´ocupació juvenil a Catalunya «Joves per l’ocupació», regulat per l´Ordre EMO/293/2012 i modificada per l´ordre EMO/270/2013.


Ajuntament d’Amposta (Comerç, Joventut i PAO) · Pl. de l´Ajuntament, 6, 3a planta · 43870 Amposta
ajuntament@amposta.cat | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies