reduir font ampliar font

català


                 

   

S´INICIEN ELS CURSOS DEL PLA DE TRANSICIÓ AL TREBALL

El dia 1 de setembre s’inicia el curs del Pla de Transició al Treball que, com a diferència dels últims 10 anys, està format pels mòduls d’Auxiliar mecànica i electricitat i d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic.

El curs el realitza l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Amposta mitjançant un conveni de col•laboració amb el Departament d´Educació dins del Programa de Garantia Social amb fons europeus, que es canalitzen pel Departament de Treball. Des de l’Àrea insistim molt en aquest Programes i projectes que apropen la formació a l’empresa.

Aquests mòduls ofereixen a tots els nois i noies que no han superat l’ESO o bé que no tenen cap qualificació professional, l’oportunitat d’aprendre una professió, realitzant pràctiques a una empresa i d’aquesta manera entrar a formar part del món laboral.

D’altra banda, es dóna l’opció de presentar-se a les proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà per a tots aquells que vulguin continuar els seus estudis.

La valoració del passat curs 2008/2009 ha estat molt positiva, tant per part dels joves, segons els quals han millorat tant en coneixements professionals com a nivell personal, mostrant en la majoria dels casos un alt grau de satisfacció, com per part dels tutors i monitors dels mòduls, segons els quals s´ha produït una maduració personal manifestada en les actituds dels alumnes vers el treball i la vida en general.

En aquest curs van col•laborar un total de 33 empreses, 16 d’hostaleria i 17 d’electromecànica.

Durant 10 anys s’ha vingut fent un mòdul de cuina. Avui en dia, la demanda per part de nois i noies va dirigida a qüestions més tècniques i administratives. I en aquesta intenció, en un futur es preveu recuperar el mòdul de cuina. D’acord amb el Departament de Treball i la coordinadora del Programa es fa la proposta d’un canvi formatiu per al nou curs 2009/2010. Els 2 mòduls compten amb professorat de l´IES MONTSIÀ. Tots dos mòduls tenen una durada d’un curs lectiu, amb hores de pràctiques en una empresa del sector.


Data de publicació: 3/9/2009

 Servei Català d´Ocupació Ministerio de Empleo y Seguridad Social Unió Europea. Fons social europeu

Aquest projecte està subvencionat pel SOC, el Ministeri d´Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, d´acord amb el Programa d´Experiència Professional per a l´ocupació juvenil a Catalunya «Joves per l’ocupació», regulat per l´Ordre EMO/293/2012 i modificada per l´ordre EMO/270/2013.


Ajuntament d’Amposta (Comerç, Joventut i PAO) · Pl. de l´Ajuntament, 6, 3a planta · 43870 Amposta
ajuntament@amposta.cat | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies