reduir font ampliar font

català


                 

   

JA ES PODEN VISITAR ELS ULLALS DE BALTASAR

El Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, conjuntament amb l’Obra Social “la Caixa”, la Diputació de Tarragona i la Fundació Pere Mata, han realitzat la restauració ambiental d’aquesta zona.

Des de mitjans d’aquest mes d’abril els visitants que s’acostin al Parc Natural del Delta de l’Ebre podran visitar els Ullals de Baltasar, un espai que s’ha condicionat i restaurat ambientalment i s’hi ha creat un itinerari interpretatiu. 
Els treballs formen part d’un projecte de restauració iniciat l’any 2009 que tenia com a objectiu ordenar l’ús públic de l’espai i netejar l’indret d’elements antròpics i d’espècies vegetals no pròpies dels Ullals. El projecte ha comptat amb el suport de la Diputació de Tarragona, l’Obra Social “la Caixa” i la Fundació Pere Mata.
 
Durant tot aquest procés de condicionament, la  brigada del Parc Natural del Delta de l’Ebre del Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i la formada per usuaris de la Fundació Pere Mata també van retirar 2 vehicles, 31 m3 de residus de la construcció i 504 arbres corresponents a espècies al·lòctones. A la zona es van replantar 206 arbres corresponents a vegetació pròpia de l’espai.
  
També s’ha creat un itinerari interpretatiu delimitant la finca amb una tanca perimetral de fusta i s’ha adaptat un primer tram de l’itinerari d’uns 500 metres per a persones amb mobilitat reduïda, fent accessibles 5 ullals. Finalment, s’hi ha instal·lat una rampa de fusta elevada per observar panoràmicament l’ullal de la Figuera.
 
Durant el procés d’adaptació de l’itinerari, la brigada del Parc Natural i la formada per usuaris de la Fundació Pere Mata també van retirar 2 vehicles, 31 m3 de residus de la construcció i 504 arbres corresponents a espècies al·lòctones. A la zona es van replantar 206 arbres corresponents a vegetació pròpia de l’espai.

Els Ullals de Baltasar
 
Són punts de surgència d’aigua subterrània, originada a partir de la pluja que cau a les serres calcàries pròximes del Montsià, Ports i Serra del Boix-Cardó. Quan l’aqüífer provinent d’aquestes muntanyes arriba al Delta, topa amb els materials argilosos i impermeables, emergint cap a la superfície i creant aquestes bassetes de típica forma circular o d’ull, d’on li ve el nom.
L’any 2009 el Parc Natural del Delta de l’Ebre va adquirir la finca dels Ullals de Baltasar, que compta amb prop de 50 formacions, de diàmetres compresos entre els 0,5 i els 50 m i la seva fondària oscil·la entre els 0,5 i els 9 m, i que s’assenten sobre una zona de torbes vegetals de 7 m de potència.

Ajuntament d’Amposta (Comerç, Joventut i PAO) > ARXIU NOTÍCIES > JA ES PODEN VISITAR ELS ULLALS DE BALTASARUllals abans de la restauració de l´espai.
Font de la imatge: Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.


Ajuntament d’Amposta (Comerç, Joventut i PAO) > ARXIU NOTÍCIES > JA ES PODEN VISITAR ELS ULLALS DE BALTASAR
Ullals després de la restauració de l´espai.
Font de la imatge: Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.


Ajuntament d’Amposta (Comerç, Joventut i PAO) > ARXIU NOTÍCIES > JA ES PODEN VISITAR ELS ULLALS DE BALTASAR
Vista àerea dels Ullals després de la restauració de l´espai.
Font de la imatge: Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

 Servei Català d´Ocupació Ministerio de Empleo y Seguridad Social Unió Europea. Fons social europeu

Aquest projecte està subvencionat pel SOC, el Ministeri d´Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, d´acord amb el Programa d´Experiència Professional per a l´ocupació juvenil a Catalunya «Joves per l’ocupació», regulat per l´Ordre EMO/293/2012 i modificada per l´ordre EMO/270/2013.


Ajuntament d’Amposta (Comerç, Joventut i PAO) · Pl. de l´Ajuntament, 6, 3a planta · 43870 Amposta
ajuntament@amposta.cat | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies